HappyZoo Social Links

Follow Us

Tel: +385 91 400 10 23

Morski akvariji

Sam pojam morskog akvarija možemo opet podijeliti u nekoliko podvrsta...navesti ćemo samo neke od :)

  • tropski akvarij
  • jadranski akvarij
  • fish only (samo ribe) akvarij

Iako sam osobno veliki zaljubljenik u naše Jadransko more, ponosan na njega, nekako bi ovdje ipak stavili naglasak na tropski akvarij zbog njegove ljepote i velikog izbora 'šarenih' i prekrasnih organizama koje u njemu možemo držati. Sve napisano naravno, u dobroj mjeri, vrijedi i za fish only tank te za Jadranski akvarij...ali, odmah ćemo navesti jednu vrlo važnu razliku. Za Jadranski akvarij obavezan je chiller (hladnjak) budući su temperature Jadranskog mora 'znatno' niže od onih na kojima žive organizmi u tropskim morima. Za razliku od slatke vode (koja je isto 'živi organizam') slanu vodu(more) kao živi organizam filtriramo na specifičan način. Ovdje definitivno nije namjera zamarati tehničkim činjenicama, osnovna je ideja zainteresirati Vas za prekrasni dio koraljnog grebena u Vašem prostoru. I to, ne zato što želimo sakriti naše znanje(uvijek nas možete slobodno kontaktirati vašim pitanjima a, mi ćemo biti jako sretni pomoći Vam - bilo mail-om ili on-line) već da Vas poštedimo teoretiziranja :) a, pokažemo svu ljepotu ovog dijela hobby-ja.

MorskiReefAkvarijTeško je riječima opisati ljepotu, volimo tako reći, dijela tropskog grebena u vlastitom prostoru. Bogatstvo života koje možemo dobiti u tom malenom dijeliću svijeta je jednostavno fascinantna. Nevjerojatan je osjećaj uživanje u promatranju razvoja mnogih organizama, nevjerojatna je ljepota promatrati različite simbioze (isto tako i 'svađe') organizama na tako malom prostoru. 

Naravno da je svaki akvarij priča za sebe, naravno da je svaki akvarij mali svijet za sebe, i kao takvoga ga treba tretirati. Mi smo Vam na usluzi kako bi Vam pomogli ostvariti želju(ideju) imanja istoga te smo Vam spremni ponuditi svo naše znanje i iskustvo kako bi u potpunosti uživali u toj ljepoti. Uz naše iskustvo i znanje, spremni smo vam ponuditi i svu potrebnu opremu uz savjete za korištenje iste, spremni smo vam u svakom momentu ponuditi veliki izbor živih organizama koji spadaju u taj morski, prekrasni svijet(ribe, koralje, anemone, račiče, puževe......)

Kao i za sve naše proizvode, spremni smo Vam ponuditi i kompletnu brigu (održavanje) Vašeg akvarija kako bi vama ostalo, jedino i isključivo uživanje u prekrasnom pogledu :)

Da bi Vas još malo zainteresirali, slobodno pogledajte u našoj galeriji poneki od morskih akvarija:

Galerija morskih akvarija